Zeilmakerij Lelystad hielp ons écht verder

Af en toe kom je in een situatie te zitten waar je je geen raad mee weet. Dit was voor ons het geval vlak voor de zomer en aangezien we ons bont en blauw geërgerd hebben, hebben we besloten ons verhaal eens op papier te zetten. Het was eind mei toen we besloten hadden dat we een vakantie zouden boeken naar Noorwegen. Niet met de auto, niet met het vliegtuig, maar met de boot die we als erfenis gekregen hadden van mijn wijlen vader. Alles leuk en aardig, maar toen we eenmaal bij de boot kwamen, zagen we dat we een probleem hadden. Ongedierte had de bootbekleding om zeep geholpen. Maar de reis was al geboekt. Uiteindelijk heeft Zeilmakerij Lelystad ons geweldig geholpen, maar voordat we zo ver waren… We hebben tientallen bedrijven gebeld en gesprekken gehad met ‘experts’ die ons allemaal afgewezen hebben. Vakantieperiode, te druk, afmetingen waar zij niets mee konden en verschillende malen kregen we zelfs te horen dat onze boot te oud zou zijn om op te knappen. Onze mond is vaak opengevallen tijdens de gesprekken. Bootbekleding niet willen repareren, prima, maar de boot als te oud afschrijven? Zeilmakerij Lelystad heeft er smakelijk om kunnen lachen en legde ons uit dat het gewoon te veel werk was voor de bedrijfjes die er te weinig tijd en te weinig kennis voor hadden.

Zeilmakerij Lelystad hielp ons naar Noorwegen

Toen we bij Zeilmakerij Lelystad aankwamen, hadden we bijzonder weinig tijd over. Binnen drie weken zouden we moeten vertrekken om ons reisplan aan te kunnen houden. Vergeet niet dat we alles al betaald hadden. Dat zorgde voor flink wat stress, maar Zeilmakerij Lelystad verzekerde ons dat het allemaal in orde zou komen. We brachten de boot naar de Zeilmakerij Lelystad en zagen op zeilmakerij-dronten.nl dat zij ook een buiskap konden regelen. We belden, vertelden dat ze de vrije hand hadden tot een bepaald bedrag en dat we vooral op tijd op vakantie wilden kunnen. We bleven duimen, maar wat schertste onze verbazing? Zeilmakerij Lelystad hield ons constant op de hoogte van de ontwikkelingen en gaf al twee weken voor de einddatum aan dat zij het zouden redden met tijd over. We kregen zelfs een foto van onze gestripte boot (bedankt nog voor die hartverzakking jongens!). Zeilmakerij Lelystad belde ons vervolgens vier dagen voor we wilden vertrekken om te overleggen. We konden de boot namelijk wel daar laten liggen om vanaf daar te beginnen aan onze vakantie als we dat wilden. En of we de boot wilden zien van tevoren. Nou, dat wilden we wel.

Meer dan onze verwachtingen

Soms worden dromen waarheid. En soms doet een bedrijf precies wat je vraagt. Maar Zeilmakerij Lelystad heeft veel meer gedaan dan we ons hadden kunnen wensen. Er werd aangegeven dat er budget overgebleven was na de aanpassingen die we wensten, daarom waren er nog wat extra dingetjes geregeld die het makkelijker zouden maken tijdens onze reis. En nog was er budget over! Dankzij de expertise, de snelheid en de kennis van de heren en dames uit Dronten konden we direct uitvaren naar onze eerste bestemming, die we vervolgens ruim op tijd bereikten. We willen het bedrijf nogmaals bedanken voor de geweldige service en het meedenken. Tegelijkertijd blijven we ons nog altijd verwonderen over de manier waarop we bij andere bedrijven behandeld zijn. Onze vrienden en kennissen raden we in ieder geval aan om naar Dronten te gaan met de boot – want daar gaan we onze boot vanaf nu elk jaar even langsbrengen zodat alle bootbekleding nagekeken kan worden.