Wateroverlast

Nu het klimaat verandert, hebben in Nederland helaas steeds vaker te maken met wateroverlast. Hevige regenbuien, waarbij in korte tijd veel water naar beneden komt, zorgen ervoor dat riolen hun werk niet goed kunnen doen. Straten komen blank te staan en voordat je het weet heb je het water ook in je woning tot aan je enkels staan. Natuurlijk is niet alleen het veranderende klimaat een veroorzaker van wateroverlast, er kunnen meerdere redenen zijn waarom jij in huis te maken krijgt met waterschade. Wat de oorzaak er ook van is, zeker is dat het je altijd veel schadekosten oplevert. Als je vloeren blank komen te staan, dan zal dit in de meeste gevallen immers zeker voor fikse schades zorgen. Je tapijt kun je weggooien of je laminaat trekt helemaal krom. Het water trekt vanaf beneden op in je meubels en zorgt ervoor dat alle meubelstukken die niet van kunststof of van volkomen massief hout gemaakt zijn wel weggegooid kunnen worden. En zelfs bij de sterkste materialen kun je alsnog last hebben van beschadigingen. Om nog maar te zwijgen over de staat waarin jouw bankstel en fauteuils verkeren als er sprake is geweest van wateroverlast.

Schade-uitkering bij wateroverlast

Maar gelukkig heb jij natuurlijk een goede verzekering afgesloten, waarbij ook schadekosten als gevolg van wateroverlast gedekt worden. Op het moment dat je hiermee te maken hebt gekregen, neem jij dus vol vertrouwen contact op met je verzekeringsmaatschappij en zij sturen een van hun schade-experts naar jou toe om de schadeposten op te nemen. Jij gaat er vanuit dat zij alles eerlijk afhandelen, maar kun je daar eigenlijk wel vanuit gaan? Verzekeraars zijn niet blij als zij veel geld uit moeten keren, dat drukt immers hun winsten. Kun je er dan wel op vertrouwen dat zij jou een eerlijke vergoeding geven? Het kan zijn dat jij er achter komt dat dit helaas niet het geval is en dat de wateroverlast jou niet alleen met veel gedoe, maar ook met veel kosten opzadelt. Dat is natuurlijk heel erg zonde, daarvoor had je immers niet de verzekering afgesloten. Wat nu te doen? Schakel een contra-expert in! Iedere verzekerde heeft hier recht op en het fijne is dat de verzekeraar de kosten van de contra-expertise moet vergoeden. Het kost jou dus niets extra! De contra-expert zal aan jou kant staan en jou helpen met het verhalen van alle kosten. Zo voorkom je dat jij door de wateroverlast in financiƫle problemen terecht komt.

Schakel meteen Schadeoplossing in

Nog beter dan het hiervoor geschetste scenario is dat je meteen in het geval van wateroverlast je eigen expert regelt via Schadeoplossing! Uiteraard licht je ook je verzekering in, maar hoe eerder jij eigen expertise inschakelt, hoe meer deze professional voor jou kan betekenen. Deze krijgt door vroege inschakeling bovendien een goed beeld van de geleden schade. Bij Schadeoplossing bieden ze bovendien meer dan enkel een expert die de kosten opneemt. Heb jij wateroverlast en schakel jij hun hulp in, dan komen ze niet alleen de schade opnemen, maar zij zorgen ook voor:

  • het inschakelen van een gespecialiseerd bedrijf, om gevolgschade zoveel mogelijk te beperken
  • het coƶrdineren van alle werkzaamheden die nodig zijn voor een volledig herstel van de woning
  • dat de verzekeraar uitkeert waar jij recht op hebt

Voor dit laatste zetten zij zich sterk in. Eerst uiteraard via overleg, maar als dit niet blijkt te werken, dan zullen zij desnoods juridische stappen zetten. Door hun hulp en interventie kun jij er op rekenen dat jij de juiste vergoeding krijgt. Heb jij schade door wateroverlast? Licht dan niet alleen jouw verzekeraar in, maar schakel ook een expert van Schadeoplossing in!