Tai chi Apeldoorn

Voor het leren van tai chi bij Apeldoorn geeft QiGongZee diverse lessen in de vestiging in Deventer. Dit ligt niet heel ver van Apeldoorn. Deze school staat ook bekend onder de naam Centrum voor QiGong en Tai Chi. Het is helemaal gericht op de bewegingsleer uit het oude China. Deze is gevormd uit eeuwenoude technieken en principes uit de Chinese cultuur. Door de jaren heen is de houding rondom de Chinese cultuur en bewegingsleer veranderd. Steeds meer wordt bekend gemaakt en worden hun gebruiken opgesteld voor andere culturen zoals de westerse cultuur. Ook Nederland is betrokken geraakt in de Chinese bewegingswijze. Mede dankzij de lessen tai chi vlakbij Apeldoorn in de school QiGongZee. Waar het voor velen eerst nog onbekend terrein was, zijn er ook groepen mensen geweest die deze bewegingen hebben omarmd. Of beter zelfs, hebben geïntegreerd in hun eigen leven. De Chinese bewegingsleer is onderdeel geworden van hun levensstijl en heeft zelfs hun leven veranderd. Door lessen als de tai chi in Apeldoorn zijn ze gaan beseffen dat het beter is alles om te gooien. Dit zal na een kennismaking net snel gebeuren, maar wanneer de bewegingen steeds meer aangeleerd zijn, dan ontstaat de interesse in Chinese cultuur, geschiedenis en levenswijze steeds meer.

Tai chi Apeldoorn: wat ga je leren?

Je hebt er misschien al veel over gehoord. Via mensen in je omgeving, tijdschriften of sociale media. Maar zelf een les tai chi in Apeldoorn volgen is toch even omschakelen. Je gaat hier de bewegingen leren die afkomstig zijn uit de oosterse gevechtskunst. Hoewel ze sierlijk ogen en traag qua tempo zijn, zijn het allemaal aanvals- en verdedigingstechnieken die je gaat uitvoeren. In de Chinese historie werden ze ook hiervoor toegepast, maar dat wordt steeds minder gedaan. Inmiddels zijn de bewegingen steeds meer onderdeel geworden van meditatie. De lessen tai chi in Apeldoorn worden daarom meer omschreven als bewegingsmeditatie. Reden hiervoor is ook dat tijdens tai chi in Apeldoorn aandacht wordt gegeven aan de totale ervaring en gebruik van je energie en lichaam. Deze bewegingsleer gaat verder dan je spieren bewegen, de bedoeling is dat je effectief omgaat met de energie. Hoe je deze voortbeweegt en verplaatst van binnen en naar buiten en vervolgens hiermee meer balans tot stand brengt. Als je het zo leest klinkt het erg ideaal, maar de praktijk wijst anders uit. Hoe traag de bewegingen ook zijn tijdens een les tai chi in Apeldoorn, het duurt lang tot de ware combinatie van beweging, energie en balans is gevonden.

Jouw eerste stap naar Chinese bewegingsleer

Heb jij interesse om met deze bedachtzame bewegingen aan jouw energie en balans te werken? De deuren van de school QiGongZee staan voor je open. Kijk op de website qigongzee.nl voor meer informatie over hun lestijden en tarieven. Iedereen is welkom bij deze school voor tai chi vlakbij Apeldoorn. Laat je niet tegenhouden als je nog helemaal niet bekend bent met deze Chinese bewegingskunst, of oosterse vechtsporten. Er wordt weinig van je verwacht voor je deelname. Enkel je toewijding aan de lessen en dat je met plezier deelneemt. Iedereen moet het leren en ook voor de ervaren leerlingen blijft het een constante leerschool. Mocht je een groepsles toch eng vinden, dan is een individuele les ook een mogelijkheid. Dit is ook een optie voor mensen die zich nog meer willen verdiepen in de lessen tai chi in Apeldoorn. Je kan je dan meer focussen op een specifiek element, om dit beter onder de knie te krijgen of nog meer verdieping hierin te vinden. Ga naar qigongzee.nl voor meer informatie over de mogelijkheden om de oosterse bewegingsleer te leren kennen.