Roken niet meer van deze tijd?

Het roken van een sigaret is steeds minder van deze tijd. Roken wordt door wet- en regelgeving steeds minder aantrekkelijk gemaakt. Daar waar tientallen jaren geleden weinig kennis was over de gevolgen van roken, is hier de laatste decennia veel onderzoek naar gedaan. Zo blijkt dat roken de kans op bijvoorbeeld het krijgen van kanker en hart- en vaatziekten vergroot. Als roker merk ik zelf dat ik door anderen wel eens raar aangekeken word als ik een sigaretje rook in de buurt van bijvoorbeeld een speeltuin. Roken wordt gezien als vies en ongezond. Daarnaast blijkt in tabak meer schadelijke stoffen te zitten dan op het pakje wordt aangegeven. Een ander groot nadeel is dat sigaretten en tabak elk jaar duurder worden gemaakt, als gevolg van het ontmoedigingsbeleid. Gelukkig is er sinds een aantal jaren een gezonder en goedkoper alternatief voor reguliere sigaretten of shag. De elektronische sigaret, ofwel; de e-smoker. Het roken met een e-smoker wordt ook wel ‘vapen’ genoemd. De inhoud van een e-smoker bestaat uit verwisselbare ‘liquids’. Een liquid is vloeistof in een omhulsel en verkrijgbaar in allerlei smaken. Het is als het ware het tabak van de gewone sigaret. Een greep uit de soorten liquids die te verkrijgen zijn:

  • Vanille;
  • Aardbei;
  • Kokos;
  • Meloen;
  • Munt;
  • Tabak;
  • Bosbes;
  • Stroopwafel;
  • Honing;
  • Caramel;

Mijn eigen ervaring met de e-smoker

Zelf was ik een stevige roker. Ik rookte ongeveer een pakje per dag. Toen ik merkte dat mijn conditie ver onder de maat was en ik andere gezondheidsklachten kreeg, heb ik besloten te stoppen. Helaas bleek dit heel lastig. Ik heb pleisters geprobeerd, nicotine kauwgom, ‘cold turkey’. Niets hielp. Het roken van een sigaret bleek echt gelegenheids gebonden. Het is ‘gewoon’ een gewoonte. Even tijd voor jezelf of een informeel momentje met collega’s. Ik viel dus steeds terug in mijn verslaving. Op een gegeven moment had ik een kennis die een e-smoker had. Ik besloot er ook één te kopen via dutchvapeshop.nl. Mijn kennis had zijn e-smoker hier gekocht en was er erg content mee. Ik moet zeggen dat de e-smoker mij ook heel erg goed bevalt! Vooral de verschillende keuze in smaken qua liquids is in het begin een feestje om alles uit te proberen. Uiteindelijk ben ik tot drie á vier smaken gekomen die ik toch wel vaak bestel, namelijk mango, honing, menthol en cappuccino. Persoonlijk zijn dit mijn favorieten, maar er is echt superveel keuze qua liquids. Er zit eerlijk gezegd wel verschil in de kwaliteit van de e-smoker. Vaak hoor ik dat ze kapot gaan of ‘verbranden’. Dit zijn dan vaak goedkopere varianten. De prijs voor een e-smoker varieert tussen de €15,- en €100 euro. Voor ieder dus wat wils. Wel is het vaak zo dat hoe duurder de e-smoker, des te beter de kwaliteit. Zelf heb ik wel eens een goedkopere gehad van een andere webshop waar dus de verbranding niet helemaal lekker verliep. Nu heb ik een wat duurdere en het gaat echt helemaal super. Voordeel is ook dat je de hoeveelheid nicotine kunt bijstellen. Tja, we blijven rokers natuurlijk… Maar op deze manier kun je dus wel langzaam afbouwen qua nicotinegehalte. 

Wat is een betrouwbare webshop?

Mocht je na het lezen van deze tekst geïnteresseerd zijn geraakt in de aanschaf van een e-smoker. Kijk dan even op de site van dutchvapeshop.nl. Dutchvapeshop heeft echt een heel ruim assortiment aan liquids en e-smokers. De e-smokers hebben een betrouwbare kwaliteit en zijn tegen een aantrekkelijke prijs te verkijgen via dutchvapeshop.nl.

Lees meer…