Osteopathie, wat is het?

Er zijn verschillende manieren waarop we ons lichaam kunnen genezen en osteopathie is een van de wijzen waarop we ervoor kunnen zorgen dat we gezonder worden en beter in ons vel zitten. Sommige mensen zullen hier al wel eens van gehoord hebben, voor anderen is het compleet nieuw. Wat is het nu precies? Het gaat in feite om het gegeven dat voor een goed functioneren van ons lichaam het belangrijk is dat de beweeglijkheid van vloeistoffen en lichaamsdelen goed in tact zijn. Dit is van belang voor de doorstroming van het bloed, de afvoer van afvalstoffen en het verspreiden door het lijf van voedingsstoffen. In veel delen van ons lijf bevinden zich vloeistoffen, zoals tussen de organen, in de hersenen, tussen de gewrichten en in het bloed. De leer van de osteopathie leert ons dat als een lichaamsdeel niet meer op de gewenste manier kan bewegen, dat de doorloop van vloeistoffen geremd wordt en daarmee wordt het zelfhelend vermogen geblokkeerd. Het doel van de behandeling is dan ook deze blokkades opheffen. Hierbij wordt er altijd op een holistische manier gekeken, ieder lichaamsdeel heeft effect op het geheel en dat mag niet uit het oog verloren worden. Osteopathie wordt vanwege deze visie wel onder de alternatieve geneeswijzen geschaard, maar heeft in alle jaren dat het bestaat al veelvuldig zijn gunstige werking bewezen. Bekijk snel de website http://www.osteopathieterlaak.nl/.

Osteopathie helpt bij verscheiden klachten

Met wat voor klachten kun je nu naar een osteopaat gaan, wanneer kan osteopathie een uitkomst bieden voor de ongemakken die jij ervaart? Dit kan bij een grote verscheidenheid aan klachten:

  • menstruatiepijn
  • buikklachten
  • hernia’s
  • bekkenpijn
  • migraine
  • lage rugklachten

En dit is slechts een greep uit de verschillende aandoeningen waarbij een dergelijke behandelmethode zinvol kan zijn. Als jij dus ook al verschillende manieren hebt geprobeerd om van je pijn af te komen en dit is nog steeds niet gelukt, dan is het dus zeker raadzaam om eens osteopathie te proberen. De behandelaar zal hierbij manueel te werk gaan, waarbij er gevoeld wordt hoe beweeglijk verschillende lichaamsonderdelen zijn, met name de weefsels en structuren. Er wordt daarbij gekeken naar de organen, de schedel, de wervelkolom en het bewegingsapparaat. De osteopaat zoekt waar de beweeglijkheid gehinderd wordt en probeert dit door middel van zijn of haar handen te behandelen, zodat alles weer hersteld wordt en weer goed werkt. Bij osteopathie komen dus geen enge behandelwijzen kijken en ook geen gebruik van zware medicatie, enkel de handen van de behandelaar zullen hun werk doen.

Voor wie?

Wie kunnen er nu gebruik maken van de osteopathie methode? Eigenlijk is dit voor ieder mens geschikt die de hiervoor genoemde klachten en pijnen ervaart. Of het nu om baby’s gaat, om kinderen, zwangeren of andere volwassenen, deze behandelmethode is voor iedereen mogelijk. Goed om te weten is dat je, als je kiest voor een erkende osteopaat, een deel of het gehele bedrag van de behandeling terug kunt krijgen van je zorgverzekeraar, mits je een aanvullende verzekering hebt. Osteopathie Ter Laak & Kooijman is een praktijk die erkend is door zorgverzekeraars en waar je dus goed naar toe kunt gaan. Zij hebben veel ervaring met de behandelmethode en helpen jong en oud graag met het oplossen van de lichamelijke klachten die zij ervaren. Op hun website vind je veel meer informatie over hoe deze behandelwijze er nu precies uitziet en wanneer je naar hen toe kunt gaan. Wil je meer informatie of wil je weten of zij ook voor jouw klachten een oplossing kunnen bieden, neem dan eens contact met hen op. Osteopathie praktijk Ter Laak & Kooijman helpt jou graag!