Leren duiken in Purmerend

Sinds ik op mijn achttiende een keer op vakantie in Spanje ben geweest heb ik altijd al willen leren duiken. Ik heb die vakantie veel tijd doorgebracht op het strand, veel gezwommen maar vooral ook veel gesnorkeld. De vissen die ik daar tegen kwam! In ieder geval. Mijn interesse in leren duiken is nooit weggegaan na die vakantie. Toen ik thuis kwam van de vakantie begon het echte leven weer. Leren duiken werd een van die dingen die ik altijd wilde doen maar nooit tijd voor had. Net als dat iedereen wel eens een boek wil schrijven of gitaar wil leren spelen, maar het nooit doet. In ieder geval. Ik werd wat ouder, ik was klaar met mijn opleiding en ik had werk. Ik kreeg wat meer ruimte vrij. In die tijd was het een soort hobby van me geworden om te kijken in welke landen je het beste kon duiken. Ik had zelfs een boek gekocht waar je kunt zien welke vissen er allemaal zijn en waar je die tegen kon komen! Daarom raadde mijn vriendin me aan om er toch maar iets mee te gaan doen, om de stap te zetten om te gaan leren duiken. Ik besloot dus op zoek te gaan naar een plek in de buurt waar ik dat kon leren maar dat bleek moeilijker dan verwacht. De plekken in de buurt waar je kon leren duiken spraken mij namelijk niet erg aan, zoveel keuze was er ook niet. Daarom ging ik op internet zoeken naar andere plekken. Ik kwam deze website tegen: http://www.duikcentrum-purmerend.nl. Het was iets verder weg dan de andere duikcentra, maar dit duikcentrum sprak me wel aan om de volgende redenen:

  • Je kan hier verschillende brevetten halen
  • Een groot aanbod aan opleidingen
  • Betaalbare prijs

De beste plek om te leren duiken

Zelf heb ik de opleiding SSI Open Water Diver opleiding gevolgd en heb ik leren scubadiven. Inmiddels ben ik klaar met de opleidingen en ik heb ze als erg positief ervaren. De instructeurs die ik had wisten wat ze deden, ze wisten hoe ze mij een vertrouwd gevoel moesten geven. De eerste keer vond ik het namelijk best wel eng. Toen ik eenmaal onderwater was was het echter geweldig, het voelde alsof ik zweefde. Ik volgde zes weken lang twee lessen per week, het ging een stuk sneller dan ik had verwacht. In ieder geval. Ik heb in een relatief gezien korte tijd geleerd wat ik wilde leren. Leren duiken is lang een droom van mij geweest en die is eindelijk in vervulling gekomen.

Terug naar Spanje

Maar beter dan dat nog, is dat ik inmiddels ook naar hetzelfde strand in Spanje terug bent geweest. Het duurde een lange tijd voordat ik het juiste strand gevonden had maar het was werkelijk precies zoals ik me herinnerde. Deze keer kon ik alleen echt duiken. Ik had gelukkig een onderwatercamera gekocht want je wilt niet weten wat voor bijzondere vissen ik ben tegengekomen. Ik ben onder andere een prachtige blauwbaars tegengekomen! Mijn vriendin kon niet geloven wat voor foto’s ik gemaakt had. Ik wil mijn instructeur van duikcentrum Purmerend erg bedanken wat het reizen naar Purmerend om te leren duiken is het honderd procent waard geweest. Ik ben al druk op zoek naar op welke plek ik volgend jaar ga duiken. Wie weet wat de toekomst brengt. Ik zit er zelfs over na te denken om misschien later naast mijn eigen werk duiklessen te gaan geven. Want ik ben niet alleen gevallen voor mooie stranden en vissen, en mijn vriendin, maar voor duiken in het algemeen.