Kiest u voor een klassiek of modern scheermes?

Voor iedere man die zich gaat scheren is het scheermes een onmisbaar onderdeel. Zonder een scheermes kunt u natuurlijk niets beginnen, tenzij u natuurlijk uw baard wilt laten staan. Als u op zoek bent naar een nieuw scheermes dan hopen we dat u even op mannenzaak.nl gaat kijken. Want u kunt in onze webwinkel erg voordelig uw slag slaan. We hebben het dan over ouderwetse messen zoals het double edge scheermes en de open variant, maar ook over minder “gevaarlijke” en moderne varianten zoals het aanbod van Gillette. Dit merk is toch wel de koploper in de wereld en heeft een monopolie op de markt. Het biedt mesjes aan die in een rij van 3 of meer messen eenvoudig over uw gezicht getrokken kunnen worden, zonder het risico dat u zich snijdt. Het is daarbij wel van belang, en dat geldt overigens ook voor het double edge scheermes, dat u de mesjes regelmatig vervangt. Want een veelgebruikt mes raakt bot en krijgt karteltjes. En juist een kartelig mes zorgt ervoor dat u uw huid open haalt met alle gevolgen van dien. Want tijdens het scheren komt er scheerschuim, water en haren in de wond met ontstekingen als resultaat. Dit is dan ook één van de belangrijkste redenen om altijd aftershave op te smeren. Dit goedje is dan ook zeker niet alleen bedoeld om lekker te ruiken. Het sluit de poriën zodat er geen viezigheid in kan komen en het alcohol reinigt uw gezicht. Wilt u enkel mesjes bijbestellen? Kijk in dat geval eens tussen de scheeraccessoires op onze website. Reken er maar op dat we u van dienst kunnen zijn!

U vindt snel het scheermes dat bij u past

Een scheermes dat goed in de hand ligt en dat u vertrouwen geeft tijdens het scheren terwijl het tegelijkertijd binnen de kortste keren alle haren kortwiekt. Dat is in het kort wat de belangrijkste eisen zijn bij het scheren. Elke man heeft daarom zo zijn eigen voorkeuren. Wilt u snel klaar zijn? Gebruik dan een Gillette scheersysteem. U zou ook elektrisch kunnen scheren maar dat raden we eigenlijk af. Ten eerste omdat u nooit het perfecte scheerresultaat krijgt als wanneer u een scheermes gebruikt. En ten tweede moet u deze scheerkoppen natuurlijk ook weleens vervangen en dan bent u een dief van de portemonnee. Voor jonge scheerders die nog maar net om de hoek kijken en een gevoelige en misschien zelfs wel pokdalige huid hebben, raden we de messen van Gillette aan. Voor de wat oudere en tanige huid kan dat ook prima, maar misschien vindt u het wel cool, hip, stoer of simpelweg uiterst praktisch om een open scheermes te gebruiken. Dit is een mes dat u eenvoudig in en uit kunt klappen. Denk aan merken zoals:

  • De Broadswords Straight Razor van Bluebeards Revenge,
  • De Shavette van Proraso,
  • En de Shavette Razor ook van Bluebeards Revenge.

Voor mensen met wat meer ervaring en voor mensen met een wilde of dikke baardgroei is het scheren met een double edge of open mes een uitstekend alternatief op de moderne variant.

Probeer de verschillende mesjes uit

Hebt u een keuze kunnen maken? Kijk dan ook even bij de accessoires op de website van mannenzaak. Zo kan het geen kwaad om direct een aantal extra messen bij te bestellen net als aftershave, scheerschuim en andere verzorgende producten. Want als uw bestelling boven de 45 euro komt, dan betaalt u geen verdere onkosten zoals verzendkosten. Bestel trouwens direct op werkdagen voor 20:00 uur, want we hebben alle producten op voorraad en kunnen u daarom garanderen dat u het pakket morgen al in huis hebt.