Het belang van professionele schoonmaakdiensten

Anno 2019 zijn we ons erg bewust van hygiëne geworden, we weten wat de risico’s zijn en we weten hoe snel ziektes worden verspreid. Alhoewel er steeds betere medicijnen op de markt zijn gebracht en we ziektes steeds sneller kunnen genezen, blijft verkoudheid een boosdoener. Griep is nog erger: hierdoor kan een medewerker een week of meer niet meer werken. Dit is natuurlijk niet gewenst, bedrijven hebben hun personeel nodig en ziektes verspreiden in het algemeen in ongewenst. Een groot deel kan worden voorkomen door professionele schoonmaakdiensten in te huren. Deze schoonmaakdiensten zorgen er met jou voor dat de ruimtes hygiënisch blijven en medewerkers gezond blijven. Wat voor service biedt Balans Schoonmaakbedrijf en Bedrijfsdiensten B.V.? Onder andere hetgeen hier onder staat:

  • Schoonmaak: onderhoud
  • Vloeronderhoud
  • Huismeesterdiensten
  • Schoonmaken van sanitair
  • Glasbewassing
  • Gevelreiniging
  • Dieptereiniging

Een klantreactie van hun schoonmaakdiensten vertelt ons het volgende:

“Schoonmaken is een vak en een belangrijke bijdrage aan de dagelijkse processen van ons bedrijf. Balans is een vakbedrijf dat precies weet welk hoog kwaliteitsniveau wij verlangen en spelen hier goed op in.” Ook uit deze klantreactie blijkt al dat schoonmaken echt een vak is. Schoonmaakdiensten kunnen erg van kwaliteit verschillen. Men denkt al snel dat schoonmaken een makkelijk en relatief klein klusje is. Maar wat schoon lijkt hoeft niet per definitie echt schoon te zijn. Schoonmaakdiensten kies je niet zomaar, je moet hiervoor goed onderzoek doen. Je wilt toch niet dat je pand schoon lijkt maar daaronder toch nog vies blijkt te zijn? Kies zorgvuldig, dat is de beste tip. Er bestaan genoeg verhalen waar Rob Geus met de blauwe lamp is komen kijken om vervolgens te constateren dat de schoonmaakdiensten hun werk niet of nauwelijks hebben gedaan. Dit moet natuurlijk worden voorkomen. Je wilt toch niet in een restaurant komen waar blijkt dat de borden nauwelijks schoon zijn gemaakt, of waar er is gekookt op een gasstel dat nog zo goed als vies is? De juiste manier van schoonmaken moet worden gevonden. Het beste is toch altijd om professionele schoonmaakdiensten in te huren die hiervoor kunnen zorgen.

Het belang van hygiëne 

Waarom is het ook alweer zo belangrijk om in een ruimte te werken waar het opgeruimd en netjes is? Dan raken we minder snel afgeleid, kunnen we ons concentreren op datgene dat we moeten doen. Dat een ruimte schoon moet zijn vergeten we vaak, dit valt namelijk niet altijd te zien. Daarom nog een keer het belang van de hygiëne bij het schoonmaken. Dit is in de eerste plaats belangrijk ter voorkoming van verspreiding van parasieten, bacteriën en virussen, vieze geurtjes. De eerste drie voorkom je door een goede persoonlijke hygiëne, hier hebben schoonmaakdiensten niet veel mee te maken. In natte ruimtes en toiletten is hygiëne erg belangrijk. Ook in ruimtes waar met voedsel wordt gewerkt: voedselveiligheid en hygiëne zijn met elkaar verbonden. Alle oppervlaktes in de ruimte dienen door de schoonmaakdiensten grondig gereinigd te worden. Vaak horen we terug dat jonge medewerkers in horeca de oppervlaktes zelf schoonmaken. Dit gebeurt echter vaak met de Franse slag, omdat de medewerkers al een lange dag achter de rug hebben. Acht tot twaalf uren werken achter elkaar is geen vreemd urenaantal in de horeca. Zorg er dan nog maar eens voor dat je ruimtes perfect schoon zijn, dat is meestal niet realistisch. Gelukkig bestaan er daarom schoonmaakdiensten. Deze zorgen ervoor dat de ruimtes schoon worden en blijven, zodat je je niet meer druk hoeft te maken om uitvallend personeel. Zo kunnen de werkzaamheden gewoon worden voortgezet, zonder problemen.

Lees meer…