Gezond met Keltisch zeezout

Lekker door het eten, heerlijk voor in bad, goed voor de planten en dieren, en voor jezelf. Keltisch zeezout is erg gezond, zolang u het natuurlijk met mate gebruikt. Keltisch zeezout komt uit de Guérande, waar nog steeds oude zoutmoerassen liggen die in het verleden door de Kelten zijn aangelegd. Via een ingenieus vaten stelsel lieten de Kelten het zoute zeewater stromen van het ene ondiepe basin naar het andere. Na zo’n twee weken is een laatste basin gevuld, en wordt het zout hier door de zon gedroogd. Zelfs na 2000 jaar gebeurt het winnen van zout in de Guérande nog op deze manier, met als resultaat een zout met een mineraalrijk, zacht en zuiver karakter. U kunt dit bijzondere zout vinden bij Naturaplaza, een gekwalificeerde natuurwinkel dat kwaliteitsproduct aflevert. 

Voordelen keltisch zeezout

Ik heb al eerder een paar voordelen van Keltisch zeezout genoemd, maar waar wordt dit zout nou dan precies voor gebruikt? Er zijn vele toepassingen voor het zout, dus om het overzichtelijk te maken is er voor u een lijstje samengesteld. 

  • Een voor de hand liggende toepassing van Keltisch zeezout is in de keuken. Een bekend recept uit de Guérlande is om vis te marineren in dit zeezout en de vis erin te bakken. Koks gebruiken het zout al jaren, het grijzige ‘sel gris’ aardappelen, pasta of rijst mee te koken en het witte ‘fleur de sel’ om handmatig over gerechten te strooien. 
  • Het zeezout uit Guérlande bevat vele mineralen en zuurstof. U kunt het zout zo inzetten om uw kamerplanten sterker en gezonder te maken, maar dan moet u het zout wel verdunnen met water natuurlijk. Op zo’n vijf liter is er maar een klein theelepeltje zout nodig om uw planten gezonder te maken, dus u zult erg lang kunnen doen met het zout. 
  • Voor de dieren is voedsel rijk aan mineralen ook gezond, maar natuurlijk is een overmaat niet altijd goed, dus voer de dieren niet te veel zout. Het Keltisch zeezout zou bij wijs gebruik kunnen dienen als een aanvullend mineralencomplex voor bijvoorbeeld koeien, paarden en schapen door het te mengen door toe voedsel of om een kleine hoeveelheid op te lossen in het drinkwater.
  • Nog een gezonde toepassing van het zout is om het te gebruiken als badzout. Zorg ervoor dat het water een iets hogere of een gelijke zoutgehalte heeft als het zoutgehalte van bloed in mensen, wat ongeveer 0.9% is. Net als met zeewater heeft het een helende werking voor bijvoorbeeld wondjes .

Andere producten van Naturaplaza

Naturaplaza boodt van oorsprong geen Keltisch zeezout aan, maar stevia producten. De stevia plant is een plant dat natuurlijke de natuurlijke zoetstof stevia levert. Dit is vele malen zoeter dan gewoon suiker, maar is een stuk gezonder, het levert zoal geen calorieën. Het vertegenwoordigd waar Naturaplaza voor staat, namelijk het kunnen genieten terwijl er wordt stilgestaan bij de gezondheid. Nu zijn er diverse andere natuurlijke producten naast stevia producten te vinden in het assortiment, zoals thee, zouten, kruiden, specerijen en verzorgingsproducten. 

Keltisch zeezout is zoals u ziet een zout dat uw gezondheid kan versterken met zijn vele mineralen. Het is een natuurlijk zout en het doet u geen kwaad als u het met mate gebruikt. Geniet dus van een heerlijk zoutbad of van dat lekkere sprankje zout op uw vis en haal Keltisch zeezout bij Naturaplaza!