Cursus babymassage volgen?

Heb jij net je eerste kindje gekregen? Overweeg dan eens een cursus babymassage te volgen. Het kan erg overweldigend zijn allemaal, die eerste periode met je baby. Dat geldt natuurlijk helemaal als je voor het eerst ouder bent geworden, maar ook bij volgende kindjes kan het lastig zijn, omdat ieder kind nu eenmaal anders is, net als de periodes na de zwangerschappen. Tijdens een cursus babymassage kun je manieren ontdekken waarmee jij je kleine helemaal kunt laten ontspannen en waar jij zelf ook ontspannen van raakt! Heb je interesse? Bij mamaglow kun je dergelijke lessen volgen!

Het doel van een cursus babymassage

Het klink misschien in eerste instantie wat vreemd om je baby te gaan masseren, maar dit kan op jullie allebei een heel positief effect hebben. De periode na de geboorte van je kindje kan best lastig zijn. Waar je vaak niet bij stil staat is dat je hormonen dan nog steeds van slag zijn. Je hebt vaak te maken met een slaapgebrek door het nachtelijk voeden en als je pech hebt huilt je kleintje ook nog op de vreemdste momenten. Een cursus babymassage is natuurlijk geen wondermiddel, maar het kan wel helpen om alles net even wat gemakkelijker te maken. Het doel is ervoor te zorgen dat zowel jij als je kleine spruit lekker in je vel komen te zitten en ontspannen worden. Daarnaast is een cursus babymassage ook een goede manier om een band met je baby op te bouwen. Je kunt zo op een ontspannen manier contact leggen en elkaar beter leren kennen. Zo zorg je voor een goede start, minder stress, minder vermoeidheid en gewoon meer plezier in deze toch wel wat lastige periode. Een cursus babymassage kan jou na je zwangerschap dus echt op weg helpen met het moeder zijn en het zorgen voor je kind!

Wat leer je tijdens de lessen?

Wat komt er nu allemaal aan bod als je kiest voor een cursus babymassage? Natuurlijk leer je hoe jij je kindje kunt masseren, dit is niet iets wat je zomaar wilt gaan doen zonder hier eerst lessen voor te volgen. Maar er komt in de cursusperiode nog veel meer aan bod. Er worden allemaal zaken behandeld die ervoor kunnen zorgen dat jij en je baby niet de goede start hebben zoals jij die graag zou willen hebben. Onderwerpen die besproken worden zijn bijvoorbeeld:

  • huilen
  • voeding
  • slapen
  • het vinden van een nieuw ritme
  • het dragen van je kindje

Hiervoor zijn er tijdens de cursus babymassage allemaal specialisten aanwezig. Zo komt er een draagdoekconsulent langs die je informatie kan geven over hoe je draagdoeken en draagzakken het beste kunt gebruiken. Een osteopaat is aanwezig voor tips voor onrustige baby’s en problemen met huilen en slapen. Een voedingscoach leert jou zelf gezonde babyvoeding maken en geeft je ook advies over een gezond eetpatroon voor jouzelf na de bevalling. En daarnaast oefen je met ontspanningsoefeningen voor jou en voor je baby. Eigenlijk dekt de naam cursus babymassage de inhoud dus niet helemaal, je leert er echt veel meer dan alleen maar jouw kleintje op een goede manier te masseren!