Biologische zonnebrand

Gebruik jij al een biologische zonnebrand? Dat het belangrijk is om dergelijke crème te dragen, dat zullen de meeste mensen inmiddels wel weten. Soms wordt er nog iets te lichtvaardig over gedacht en ook zijn er mensen die zich nog wel eens verkijken op hoe vaak zij zich op een dag in moeten smeren. Zij nemen de richtlijnen op de verpakking met een korreltje zout en denken dat het ook wel wat minder vaak kan. Misschien verbrand je inderdaad niet direct, maar door te laat opnieuw te smeren, zorg je er wel voor dat UV-straling meer kans heeft. Of je nu biologische zonnebrand gebruikt of reguliere, op tijd insmeren is echt van groot belang! Hoewel we hoe dan ook zonlicht nodig hebben om goed te functioneren, het zorgt immers voor de aanmaak van vitamine D in ons lichaam en het geeft ons energie, is teveel UV-straling erg schadelijk. Mensen denken bij het schadelijke aspect eigenlijk alleen aan de risico’s van verbranden, maar ook als je niet verbrandt, kunnen de stralen toch voor schade zorgen. Kijk dus altijd goed naar de aanwijzingen die op de verpakkingen van reguliere of biologische zonnebrand staan, om je huid en lichaam zo goed mogelijk te beschermen.

Reguliere of biologische zonnebrand?

De meeste mensen zullen voor het kopen van deze crème naar de gewone drogisterij gaan en daar een regulier merk kopen. Maar eigenlijk is het gebruik van biologische zonnebrand een beter idee. We letten allemaal steeds meer op wat we in ons lichaam krijgen via ons eten, maar we staan er eigenlijk te weinig bij stil dat voedsel niet de enige manier is waarop we stoffen opnemen. Onze huid is immers ook een orgaan en neemt in die hoedanigheid ook veel stoffen op. Deze komen dan vervolgens in de rest van je lijf terecht. Het is dus zeker van belang wat je hier op smeert en daarom is een biologische zonnebrand dus aan te raden. Bekijk je de ingrediënten van de reguliere merken, dan zul je zien dat er heel veel bestanddelen in zitten waarvan je eigenlijk geen idee hebt wat het nu precies is. Vaak gaat het om toevoegingen die niet nodig zijn voor een goede werking en die tegelijkertijd vrij agressief zijn en dus in zichzelf weer schadelijk kunnen zijn. Een biologische zonnebrand daarentegen bestaat enkel uit natuurlijke bestanddelen en is daardoor veel veiliger in gebruik.

Shop bij Biocare Online

Kies je bovendien voor de biologische zonnebrand die je bij https://www.biocareonline.nl/ kunt kopen, dan voldoet deze altijd aan een internationaal keurmerk dat garandeert dat het een veilig product is en dat het samengesteld is uit biologische natuurlijke ingrediënten. Alles wat zij verkopen draagt een van de volgende keurmerken:

  • ECO CERT
  • BDIH
  • NATRUE

Door het gebruik van deze natuurlijke ingrediënten, is hun biologische zonnebrand ook geschikt voor mensen die een gevoelige huid hebben en die vaak slecht reageren op reguliere producten. Bovendien zijn hun artikelen ook altijd dierproefvrij en voor veganisten geschikt om te gebruiken. Natuurlijk is zonnebrandcrème maar een van de vele dingen die je gedurende het jaar op je lichaam gebruikt. Je zult bijvoorbeeld ook gezichtscrèmes gebruiken of bodylotions. En natuurlijk shampoo en eventueel ook conditioner. Bij de meeste mensen staat er in de badkamer een aardige hoeveelheid verzorgingsproducten. Wil je echt lief zijn voor je huid en je lichaam, dan doe je er goed aan om hier, naast de biologische zonnebrand, in het vervolg ook de biologische en natuurlijke varianten van te kopen. Wil jij ook veilige en duurzame verzorgingsproducten gaan gebruiken? Kies dan in het vervolg voor de artikelen van Biocare Online!