Afvallen gaat vaak moeilijk

Wie wel eens geprobeerd heeft om wat gewicht kwijt te raken, weet dat afvallen heel erg moeilijk kan zijn. Een paar kilo verliezen, dat lukt meestal nog wel en soms lukt het je zelfs om meer dan dat kwijt te raken. Maar dan komt daar toch eigenlijk altijd op een gegeven moment weer dat moment dat je op de weegschaal gaat staan en moet constateren dat je toch weer wat bent aangekomen. Is dat eenmaal het geval, dan zul je vaak ook al snel weer op je startgewicht zitten en er misschien zelfs wel boven. Dit zorgt logischerwijs voor veel frustratie, want waarom zou je dan überhaupt nog een poging tot afvallen ondernemen? Hoe motiveer jij je nog weer om opnieuw de stap te zetten en te pogen wat lichter te worden? Veel mensen doen dit door zichzelf de risico’s voor te houden die zij lopen op het moment dat je echt overgewicht hebt. Denk dan aan extra slijtage van gewrichten, een hogere kans op diabetes en heel veel andere gezondheidsrisico’s. Iedereen wil uiteraard het liefst zo gezond mogelijk ouder worden en het is dan ook verstandig om te doen wat je kunt om dat te bereiken. Afvallen is een van de stappen die je kunt zetten om jouw lichaam de kans te geven op een zo goed mogelijke gezondheid.

Geslaagd afvallen

Maar dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan, als je al heel veel diëten hebt geprobeerd dan sta je niet te springen om weer aan een nieuwe te beginnen. Hoe moet je dan aan de slag gaan met afvallen? Het klinkt heel vanzelfsprekend, maar de sleutel ligt in het jezelf aanmeten van een gezond eetpatroon. Er zijn heel veel diëten die je kunt volgen om wat kilo’s te verliezen en je zult dit zeker ook wel behalen, maar vervolgens verval je vaak in het welbekende jojo-effect. Dat komt doordat je bij een dergelijk dieet eigenlijk je lichaam in een noodsituatie brengt. Je kunt afvallen doordat je heel weinig calorieën binnen krijgt en je lijf toch brandstof nodig heeft. Vetreserves worden dan aangesproken en zo wordt jij dus slanker. Totdat je weer gewoon gaat eten en je lijf meteen de extra calorieën die je weer inneemt verwerkt tot een nieuwe reserve, waardoor je dus meteen weer aankomt. En zelfs vaak zwaarder wordt dan je ooit geweest was. De sleutel ligt er in dat je dus niet een zogenaamd crashdieet moet volgen, je moet niet verwachten dat je in een paar weken je streefgewicht behaalt. Wil jij succesvol afvallen, dan is een consequente aanpassing van je eetpatroon noodzakelijk.

Vergroot je kennis

Hoe doe je dit nu het best, hoe weet je wat je wel en niet zo moeten eten? Allerlei informatie op dit gebied vind je bij Afvallen met Nederland. De oprichter hiervan was zelf te zwaar en heeft zelf te maken gehad met alle strubbelingen rondom gewichtsverlies. Hij weet dus zeker waar hij het over heeft! Hij pleit:

  • voor eenvoudige beweegoefeningen doen
  • voor een gezond eetpatroon
  • tegen allerlei voedingshypes

Fijn is dat je in zijn boek en op zijn website heel veel informatie en feitjes over het onderwerp vindt, zodat jij ook echt leert wat nu wel en niet werkt als het op afvallen aankomt. Ook krijg je tips voor beweegoefeningen. Het motivatieprogramma en de online begeleiding zullen jou bovendien de nodige mentale ondersteuning bieden. Je moet immers leren weerstand te bieden aan de snaaineigingen die je af en toe gewoon zult krijgen. Wil jij op een gezonde en succesvolle manier je streefgewicht behalen, dan is het dus aan te raden om dit te doen met Afvallen met Nederland!