12V bosch accu nodig?

Iedereen met een accuboormachine weet dat de accu de drijvende kracht is achter de werking van de boor. De opgeladen accu voorziet de boormachine van voldoende stroom en stelt een klusser in staat snoerloos rond te lopen met een boormachine. Nu kan het bij elk elektrisch apparaat dat werkt op een accu, voorkomen dat de accu niet langer werkt. Hebt u een boormachine van het merk Bosch en een nieuwe accu nodig? Er zijn diverse manieren om aan een nieuwe 12v bosch accu te komen. U kunt bijvoorbeeld naar de bouwmarkt om een 12v bosch accu te kopen. Hier kan een medewerker u ook adviseren over de beste accu die bij uw boormachine past. Het is bijvoorbeeld aan te raden uw oude accu mee te nemen om zeker te weten dat u de juiste nieuwe accu mee naar huis neemt. Daarnaast kunt u ook online een 12v bosch accu bestellen, via de website van Bosch of een tussenhandelaar. 

Een 12v bosch accu voor een scherpe prijs

Goed zoeken naar de goedkoopste aanbieder van een 12v bosch accu levert uiteraard de beste prijs op. U hoeft niet meer te betalen voor een dergelijke accu dan enkele tientjes. Dat is een stuk goedkoper dan een hele nieuwe accuboormachine aanschaffen. Bovendien is het ook een stuk beter voor het milieu. De oude 12v bosch accu kunt u in de meeste gemeenten inleveren bij de milieustraat. Hieraan zijn soms ook kosten verbonden. Soms is het ook mogelijk in het buitenland op een goedkope manier aan een 12v bosch accu te komen.

Een accu goed onderhouden

Er zijn een aantal regels voor het goed onderhouden van een accu. Door goed om te gaan met een accu kunt u de levensduur van het apparaat sterk verlengen. Zo kunt u het beste op een volgende manier met uw accu omgaan:

  • De accu helemaal leeg laten lopen voor u de accu aansluit op het elektriciteitsnet
  • De accu niet te lang aan de lader laten hangen als deze is opgeladen
  • De accu droog en schoon opbergen
  • De accu niet in direct contact laten komen met water
  • De accu niet opbergen in de buurt van een magneet
  • Accu-machine

Als u deze regels volgt zal uw accu een goede levensduur hebben. Dit geldt trouwens voor alle apparaten met een accu, dus niet alleen voor boormachines. Zelfs de accu van een auto of telefoon heeft een vergelijkbare behandeling nodig. Mocht uw 12v bosch accu toch minder lang meegaan dan u had gedacht zonder aanwijsbare reden? Dan is het aan te raden de fabrikant te bellen en een beroep te doen op de garantie. Met merkaccu’s zoals de 12v bosch accu zal dit echter niet snel voorkomen. Toch is het goed om het aankoopbewijs te bewaren en zorgvuldig met uw spullen om te springen. Bij kluswerkzaamheden kan er nog wel eens iets kapot gaan. Bij veelvuldig gebruik van materiaal geldt hetzelfde. Gebruikt u uw boormachine dagelijks of op professionele basis? Dan is het extra belangrijk voor goede kwaliteit te kiezen en de accu goed te verzorgen. Veel gereedschapsmerken hebben een lijn die speciaal bedoeld is voor professionals. De kwaliteit van deze boormachines is hoger dan van de reguliere lijn. Voor de doorsnee consument zijn deze apparaten qua prijs-kwaliteitverhouding niet interessant, maar voor een bouwbedrijf zeker wel. Ook voor deze apparaten geldt net zo goed dat deze goed onderhouden moeten worden. Hoe goed de kwaliteit van een product of fabrikant ook is, geen enkele accu is onverwoestbaar. Eens in de zoveel tijd uw accu vervangen is dus een goede zet.